Een krop in de keel! De aangrijpende hommage van La Squadra Azzurra aan de slachtoffers van het Heizeldrama (met foto's!)

Cédric De Volder Edgar Makanga
Cédric De Volder en Edgar Makanga
| 2 reacties
Een krop in de keel! De aangrijpende hommage van La Squadra Azzurra aan de slachtoffers van het Heizeldrama (met foto's!)
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaanse nationale ploeg is in het land. Gianluigi Buffon en kornuiten nemen het morgen in het Koning Boudewijnstadion op tegen de Rode Duivels, maar trainden niet vanavond. Er stond een belangrijker afspraak op het programma.

La Squadra Azzurra trok namelijk naar het Koning Boudewijnstadion om er hulde te brengen aan de slachtoffers van het Heizeldrama. In 1985 (tijdens de EC-finale tussen Juventus en Liverpool, nvdr.) lieten tijdens rellen maar liefst 39 fans het leven. 

Het drama staat nog steeds te boek als één van dé zwartste pagina's uit de geschiedenis van het voetbal. Het is dan ook mooi dat de Italiaanse nationale ploeg - aangevuld met vertegenwoordigers van de Oude Dame - even stilstaat bij het verleden. 

François De Keersmaecker en zijn Italiaanse collega Carlo Tavecchio namen het woord voor een bedeesde speech, terwijl Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini bloemenkransen neerlegden bij de gedenkplaat voor de slachtoffers. 

"Het is altijd speciaal om als Italiaan in Brussel te zijn", vertelt een duidelijk aangeslagen Antonio Conte. "We mogen zo'n tragedie niet vergeten en daarom is het goed dat we de slachtoffers op deze wijze hebben kunnen eren."

"Ook voor de families en vrienden van de slachtoffers is het belangrijk om hier te zijn", besluit Buffon. "Bovendien moeten we uit zo'n drama leren. Er is nog steeds veel te veel geweld in de voetbalstadions. En die boodschap moeten we als spelers ook uitdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties