Balans halfweg: "STVV is nog meer dan KV Oostende dé verrassing"

Balans halfweg: "STVV is nog meer dan KV Oostende dé verrassing"
Foto: © photonews

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we reeds enkele conclusies trekken. Toch zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag: STVV.

Quotering: onderscheiding

De kampioen uit tweede klasse draait dankzij een sterke thuisreputatie geruisloos mee in de JPL. Momenteel hebben de Truienaars zelfs zicht op een PO1-stek.

Die sterke quotering dankt Sint-Truiden aan glansrijke zeges op de openingsspeeldag tegen Club Brugge, in de derby tegen Racing Genk en onlangs nog tegen het Standard van ex-coach Yannick Ferrera. De giant killer deed zijn naam alle eer aan in de heenronde.

Rob Schoofs: "Ploegen begonnen onze manier van spelen te kennen"

"De laatste weken hebben we ons weer herpakt", blikt aanvoerder Rob Schoofs terug naar het slot van de heenronde. "En dat tegen moeilijke ploegen als Kortrijk en Lokeren."

"Nu pakken we ook punten met iets minder goed voetbal dan in het begin van het seizoen. Dat is toch ontzettend belangrijk. De meeste ploegen begonnen onze manier van spelen te kennen, dus gingen we op zoek naar andere speelwijzes om matchen naar ons toe trekken."

De mening van Hernan: "De as met Dutoit, Schoofs en Edmilson is bijzonder sterk"

"Een ploeg uit tweede klasse die meteen in de top 6 meedraait, dat zegt veel over de competitie, maar ook over de kwaliteit van Sint-Truiden. De as van de ploeg is met Dutoit, Schoofs en Edmilson bijzonder sterk."

"Ze veranderden dan wel van trainer, het enthousiasme bleef hetzelfde. STVV is nog meer dan Oostende dé verrassing, temeer omdat de kern lang niet zo breed is als die van de herfstkampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties