OFFICIEEL: België - Spanje gaat niet door!

Redactie
| 150 reacties
OFFICIEEL: België - Spanje gaat niet door!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België - Spanje gaat niet door! De vriendschappelijke wedstrijd tussen beide naties is verboden door de Belgische overheid.

UPDATE: Intussen is de afgelasting van het duel tussen Spanje en de Europees kampioen officieel bevestigd door de KBVB. Dat gebeurde via de officiële kanalen. Hierbij de mededeling op de website van de Belgische voetbalbond. 

De KBVB heeft in overleg met de bevoegde instanties en de Spaanse nationale ploeg besloten om de wedstrijd niet te laten doorgaan.

De KBVB is deze avond laat door de regering gecontacteerd met de aanbeveling de wedstrijd België-Spanje van morgenavond niet te laten doorgaan.

Dit in het kader van het verhoogde dreigingsniveau en het nog steeds voortvluchtig zijn van een persoon. 

Wij betreuren heel erg dat een dergelijke vriendschappelijke match tussen twee gemotiveerde ploegen zo laat geannuleerd moet worden en begrijpen dat heel wat supporters ontgoocheld zullen zijn. We willen en kunnen in deze uitzonderlijke omstandigheden echter geen enkel risico nemen met de veiligheid van onze spelers en supporters.  

In de loop van deze week zullen tickethouders informatie ontvangen over hun tickets. 

Dreigingsniveau verhoogd van 2 naar 3

Het Laatste Nieuws meldt dat het dreigingsniveau verhoogd werd van 2 naar 3. De Belgische overheid heeft schrik dat de voortvluchtige terrorist  Abdeslam Salah een aanslag zal proberen plegen. 

Brussel - en vooral Molenbeek - wordt namelijk gezien als broeinest voor het terrorisme. De regering wil geen risico's nemen. Het gaat om een preventieve aanslag.

De crisiscel kwam maandagavond samen met de veiligheidsinstanties. Omwille van de situatie en gebeurtenissen in Molenbeek is het dreigingsniveau nog verhoogd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties