Dit zijn de beste zomertransfers uit de Jupiler Pro League
Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties

De beste zomertransfers uit de Jupiler Pro League: Cyriac, Knockaert, Bruzzese, Leye,...

Dit zijn de beste zomertransfers uit de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

De reguliere competitie is inmiddels halverwege. We zagen bij vlagen goed voetbal op de Belgische voetbalvelden, maar wie waren tot dusver de beste zomertransfers? Wij gingen het even na en stelden een elftal samen.

In doel opteerden we voor Sébastien Bruzzese. Niemand die voor aanvang van het seizoen had durven voorspellen dat hij op dit moment eerste doelman zou zijn bij Club Brugge.

Het vertrek van Mathew Ryan en de tot op heden niet al te beste transfer van Sinan Bolat speelden echter in zijn voordeel. Een meer dan geslaagde transfer, als je het zo bekijkt.

Rozehnal & Dewaest

Achterin opteerden we voor drie spelers. Nikola Aksentijevic (Moeskroen), David Rozehnal (KV Oostende) en Sébastien Dewaest (KRC Genk). De eerste is nog steeds een onbekende bij het grote publiek, maar Aksentijevic liet écht al fraaie dingen zien bij Moeskroen-Péruwelz.

Rozehnal en Dewaest ontpopten zich dan weer in geen tijd tot absolute leiders bij hun nieuwe ploeg. Het is niet eenvoudig om zo snel je stempel te drukken op een defensie, maar deze heren doen het gewoon.

Verrassingen Lepoint en Rolland, sneltreinen op de flanken

Op het middenveld opteren we centraal voor Christophe Lepoint (Zulte Waregem) en Elohim Rolland (KV Kortrijk). Voor aanvang van het seizoen leek dat eerder een gokje van beide clubs, maar wat hebben deze mannen dit seizoen al hoge ogen gegooid, zeg!

Op de flanken gaan we voor twee sneltreinen, mét een actie: Anthony Knockaert (Standard) en Steeven Langil (Waasland-Beveren). Eerstgenoemde sprong vanaf speeldag één in het oog met rake uitspraken, knappe dribbels en… goals. Langil lijkt qua karakter wel Knockaerts tegenpool, maar op het veld is de winger al even gevaarlijk.

En de goalgetters zijn...

Voorin opteren we voor drie goaltjesdieven. Mbaye Leye (Zulte Waregem), Jérémy Perbet (Charleroi) en Gohi Bi Cyriac (KV Oostende). Na een mislukte passage bij Lokeren, vond Leye opnieuw zijn draai bij zijn ex-ploeg, terwijl Perbet en Cyriac gewoon doen wat ze het beste kunnen: goals maken.

Het volledige elftal:

Dit is natuurlijk maar een greep uit de zomertransfers van dit seizoen. Enkele spelers haalden het elftal nét niet. Laat ons in de reacties gerust weten welke zomertransfers een prima indruk maakten op jou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties