Spaenhoven verklaart oproep aan fans: "Mijn spelers voelen extra druk en tegenstander krijgt moed"

Spaenhoven verklaart oproep aan fans: "Mijn spelers voelen extra druk en tegenstander krijgt moed"
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Deze week deed Urbain Spaenhoven een opvallende oproep op de sociale media van Beerschot-Wilrijk. Eén om positiever voor de eigen ploeg te supporteren. Bij Voetbalkrant.com legt hij uit waarom hij dat deed.

We legden eerst ons oor ook te luister in de kleedkamer van Beerschot-Wilrijk en we begrepen al snel waarom Spaenhoven zich tot de fans richtte. Sommige van de spelers voelen een hele hoop extra druk voor een thuismatch. "Als we na een kwartier nog niet gescoord hebben, beginnen ze al te fluiten", vertrouwde één er ons toe.

Sommige jongens voelen die extra druk als een loden last

Spaenhoven weet dus waarover hij praat. "Ik doe dit niet voor mij, van mij glijdt zoiets af, maar sommige van mijn spelers hebben het daar moeilijk mee", knikt de trainer van de Ratten. "Geen Losada of andere jongens met ervaring, maar jongeren en spelers die nog moeten gaan werken."

"Die voelen die extra druk als een loden last en dat betekent dat ik elke keer oplapwerk heb", gaat Spaenhoven door. "Kijk, ons publiek werd de afgelopen twee jaar verwend. In derde kan je echter niet elke week over de tegenstander heenwalsen. Ze wachten immers tot wij een fout maken."

Ik geef ook toe dat het iets meer mag zijn

Urbain Spaenhoven

"Op zulke momenten moet je geduldig opbouwen en soms eens een bal achteruit geven. Maar de fans zijn veeleisend. Ik geef hen ook gelijk dat het wat meer mag zijn dan de vier keer 1-0 van de laatste weken en dat er wat meer propagandavoetbal mag inzitten."

"Maar als ze na twee minuten al beginnen fluiten, kruipt dat in het hoofd van de spelers. En de tegenstander die hoort dat ook en ruikt dan onmiddellijk zijn kans. Daarom deed ik ook die oproep naar de fans toe. Ik wil terug naar die ambiance van twee jaar geleden, toen iedereen ontspannen naar Het Kiel afzakte", vertelt Spaenhoven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties