Real Madrid heeft schuldige gevonden: de Voetbalbond (of was het toch de arbiter?)!

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Real Madrid heeft schuldige gevonden: de Voetbalbond (of was het toch de arbiter?)!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"In Spanje zijn we er niet goed in onze fouten toe te geven", aldus een Spaans voetbalcommentator na de blunder van Real Madrid gisteren. De Koninklijke bewees intussen helemaal het gelijk van de man.

De grote vraag na de administratieve blunder waardoor de niet-speelgerechtigde Cheryshev toch speelde tegen Cádiz, was: wie is de schuldige? Ploegafgevaardigde Chendo, coach Benitez als sportief eindverantwoordelijke, Florentino Perez als voorzitter van de club, de speler zelf? 

Bij Real Madrid hebben ze intussen het antwoord gevonden: de schuld ligt bij de Voetbalbond. Vanmorgen raakte al bekend dat de Spaanse club zich wilde beroepen op artikel 41 van het reglement en dat bevestigde Florentino Perez op een persconferentie.

"Niemand heeft Cheryshev op de hoogte gebracht van de sanctie, zo zegt hij, en daarom is deze ons insziens niet van toepassing. Real Madrid wist niets af van deze schorsing. Noch de speler, noch Villarreal, noch de RFEF hebben ons dit meegedeeld."

Real is van mening dat straf niet van toepassing is 

De Real-voorzitter verwees naar een recent arrest van het Sporttribunaal, waarin geoordeeld werd dat een persoonlijke verwittiging noodzakelijk was alvorens een sanctie van toepassing kan zijn. De club is dan ook van mening dat de straf wegvalt en zal dat aanhalen als verdediging. 

En als dat niet lukt? Dan kunnen ze misschien nog een andere schuldige aanwijzen. "Het is de schuld van de arbiter. Voor 3000 of 4000 euro per wedstrijd is het minste wat die kan doen ervoor zorgen dat er geen spelers op het veld komen die niet speelgerechtigd zijn", aldus journalist Roberto Gomez woensdagavond bij Teledeporte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties