Hasi nog niet bekomen van debacle: "Dit gaat zeker en vast consequenties hebben"

Hasi nog niet bekomen van debacle: "Dit gaat zeker en vast consequenties hebben"
Foto: © photonews

Het was absoluut nog geen gelukkige Besnik Hasi die zich vrijdag voor de verzamelde pers neervleide. De bekernederlaag en vooral de manier waarop is zwaar aangekomen in Anderlecht. En dat zullen ze geweten hebben.

Hasi drukte zijn spelers donderdag al met de neus op de feiten bij de nabespreking. En dat gebeurde niet al te zachtzinnig. "Ze kijken ook naar Champions League en andere competities op tv, echte toppers staan er elke week", zei Hasi stuurs. "Vijftig matchen kan je niet top zijn, maar dat de mentaliteit er niet is, dat kan niet."

Want Hasi benadrukt dat Anderlecht niet wint dankzij individuele flitsen. "Een paar jaar geleden hadden we een paar jongens die dat konden, maar nu niet. We moeten het van het collectief hebben. Sinds ik hoofdtrainer ben, hebben we nog niet één match beslist op individuele klasse."

Nog niet één match beslist op individuele klasse

En als Hasi moet wisselen, is de luxe blijkbaar toch niet zo groot. "We hebben nu een paar blessures en dan zie je dat onze kern toch niet zo breed is als iedereen denkt. Ik wil de spelers die het goed doen op training belonen, maar ze moeten dat ook rechtvaardigen."

Maar hun basisplaats rechtvaardigen deed niemand woensdag. "Of dit consequenties gaat hebben voor bepaalde spelers? Zeker en vast! Of dit mijn basisploeg van zondag gaat beïnvloeden? Zeker!", waarschuwde Hasi zijn spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties