Het drama dat Real Madrid heet: van Casillas tot Cheryshev

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Het drama dat Real Madrid heet: van Casillas tot Cheryshev
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler: het was het zoveelste hoofdstuk in het drama dat dit seizoen Real Madrid heet. Een bloemlezing.

Juli: Casillas, afscheid in mineur

Iker Casillas nam afscheid van Real Madrid. San Iker is uiteraard een levende clublegende, maar een afscheid in stijl werd het niet meteen. Op de personferentie was immers niemand van de club aanwezig. Hallucinant en dat besefte Real Madrid uiteindelijk (te laat). 

Er kwam toch nog een afscheid in aanwezigheid van Florentino Pérez. De voorzitter beloofde ook een afscheidswedstrijd. Tot enkele weken later bleek dat die wedstrijd er toch niet zou komen...

Augustus-september: De Gea, de mislukte transfer

De transfergrap van deze zomer? Jawel, ook daarin was Real Madrid een van de hoofdrolspelers. We hebben het natuurlijk over de soap rond David De Gea. 

De documenten om die transfer in orde te brengen werden te laat ingediend. Al was dat volgens Real Madrid de schuld van Manchester United. Op Old Trafford beweerden ze net het omgekeerde...

Oktober-november: Benzema, het schandaal

Karim Benzema werkt zich af en toe weleens in de nesten, al heeft dat meestal met zijn rijgedrag te maken. Dit keer is er echter sprake van een schandaal van een andere grootorde.

De aanvaller wordt beschuldigd van chantage in de zaak-Valbuena. Benzema zelf houdt zijn onschuld staande, maar leed sowieso opnieuw imagoschade. Net als Real Madrid.

November: Clásico, de vernedering

Ook sportief loopt het niet meteen op wieltjes voor de Koninklijke. Dat werd erg pijnlijk duidelijk in de Clásico tegen aartsrivaal Barcelona. 

De Madrilenen werden in het eigen Bernabeu met 0-4 vernederd. Barcelona was duidelijk een klasse te sterk, maar het ontbrak de spelers ook aan inzet en wilskracht. (Een deel van) het publiek keerde zich tegen het bestuur, de coach én de spelers. 

December: Cheryshev, vervroegd carnaval in Cádiz

Cádiz is de hoofdstad van het Spaanse carnaval, maar Real Madrid maakte zich net iets te vroeg belachelijk in de kuststad. Het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler bij een ploeg met een omzet van 600 miljoen euro. Een menselijke fout, maar onaanvaardbaar op dit niveau.

De manier waarop Real Madrid ermee omgaat, maakt het alleen maar erger. Benitez wisselde Cheryshev na 45 seconden in de tweede helft. Alsof dat zou helpen...

De Koninklijke weigert de schuld op zich te nemen en de hand in eigen boezem te steken. Neen, de Madrilenen wijzen met een beschuldigende vinger naar de Voetbalbond en zullen een diskwalificatie aanvechten.

En verder...

Dat is nog niet alles. Intussen zwellen de geruchten aan over een mogelijk vertrek van superster Cristiano Ronaldo. Rafael Benitez wordt vanuit alle richtingen onder vuur genomen. De spelers zouden geen respect hebben voor hun coach.

De droomjob van Rafael Benitez is niet meteen een dankbare opdracht. Veel spelers en fans wilden Carlo Ancelotti immers niet zien vertrekken. Dan moet je als opvolger erg stevig in je schoenen staan, maar Benitez is nu niet meteen een man die overloopt van charisma.

James Rodriguez wordt ondertussen hét uithangbord van de vertroebelde relatie tussen spelers en coach. De Colombiaan was dé man in vorm toen hij geblesseerd uitviel. Sindsdien moet hij tevreden zijn met invalbeurten of wordt hij vroegtijdig naar de kant gehaald. De lichaamstaal van publiekslieveling James spreekt boekdelen. Al ontkent Benitez in alle toonaarden dat er een probleem is...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties