Twee wedstrijden in vier dagen zonder enige training: wat doet dat met het lichaam van een profvoetballer?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Twee wedstrijden in vier dagen zonder enige training: wat doet dat met het lichaam van een profvoetballer?
Foto: © photonews

Louis van Gaal gaf zijn manschappen tussen het duel van vorige week woensdag bij PSV (0-0) en de competitiematch tegen Leicester (1-1) twee dagen platte rust. Van wedstrijd naar wedstrijd zonder enige vorm van training, is dat goed of slecht voor een lichaam?

"Dat is alleen maar goed", legt inspanningsfysioloog Wim Van Hoolst van het Energy Lab uit aan Voetbalkrant.com. "Conditioneel gaan die spelers op twee dagen er niet op achteruit."

"Integendeel. Het lichaam kan weer reserves opbouwen. Ik ben er eveneens een voorstander van om het monotone ritme tussen al die wedstrijden te breken. En de spelers zal je niet horen klagen."

De spanning weghalen om de goesting terug te krijgen is alleen maar goed - 

inspanningsfysioloog Wim Van Hoolst

Voor de Mancunians wacht net als de negentien andere PL-ploegen nog een belastende kerstperiode. "Ze spelen al sinds eind augustus drie duels per week. Dat is lang. En de belangrijkste fase komt er nog aan."

"De spanning even weghalen om de mentale batterij op te laden en de goesting terug te krijgen is dan alleen maar goed", besluit Van Hoolst. "Nu hebben ze nog drie weken om naar die belangrijke kerstperiode toe te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties