Maes en Hasi, elk met hun eigen problemen: de ene zoekt een basisploeg, de andere heeft geen wisselspelers

Maes en Hasi, elk met hun eigen problemen: de ene zoekt een basisploeg, de andere heeft geen wisselspelers
Foto: © photonews

Dit weekend kijken twee geplaagde coaches van twee topclubs elkaar in de ogen. Peter Maes heeft de trein nog steeds niet op de rails en bij Anderlecht groeit de kritiek van analisten en supporters op de aanpak van Besnik Hasi. Hoe gaan beide coaches daarmee om?

Peter Maes beseft maar al te goed dat Genk elk punt nodig heeft. "We hebben al stappen gezet, maar die vertaalden zich nog niet in resultaten. Wat extra nervositeit kan ook positief werken. We zijn weggegleden en dat moeten we herstellen", vertelde de coach eerder al.

Maes zoekt naar juiste opstelling

Ondertussen blijft de veldheer zoeken naar de juiste opstelling. De voorbije wedstrijden hield hij de ervaren jongens Buffel en Buyens op de bank voor Bailey en Heynen. Kebano vindt niet zijn beste niveau op de flank, maar Pozuelo staat nu centraal achter Igor de Camargo. Okri krijgt geen kans om zich te tonen.

Het grootste pijnpunt van Genk ligt voorin. "We hadden tegen Charleroi heel veel situaties rond de zestienmeter. Er waren heel veel goede combinaties, trappen vanuit de tweede lijn, maar het ontbreekt nog in dat laatste stukje. Je moet je moment weten te pakken."

Hasi zoekt naar oplossingen als basisspeler uitvalt

Besnik Hasi heeft dan weer andere problemen. Anderlecht hervalt om de zoveel tijd in zijn oude gewoontes van te weinig mentaliteit te tonen. Hasi wordt daarbij geviseerd. "Die kritiek lees ik allemaal niet", zei hij gepikeerd. "Maar het is waar dat dit niet door de beugel kan."

Hasi moet andere manieren vinden om zijn spelers te motiveren. "Dat moet deels van de spelers zelf uit komen, maar dat is inderdaad mijn job ook. Of ik andere motivatietechnieken moet gaan zoeken? Ja, misschien wel."

Besnik Hasi heeft zijn basiselftal wel gevonden, maar heeft problemen als één van die jongens er niet bij is. "Ik heb concurrentie op twee-drie plaatsen", gaf hij toe. "Maar dat zouden er meer moeten zijn. De wisselspelers zouden voor meer concurrentie moeten zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties