Vanhaezebrouck kan zelfs bij persoonlijke eer zijn ploeg niet even vergeten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Vanhaezebrouck kan zelfs bij persoonlijke eer zijn ploeg niet even vergeten
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck won vandaag de 'Raymond Goethals-trofee', de prijs die de beste coach van het afgelopen jaar beloont. Een meer dan terechte winnaar, maar de blik van de Gent-coach was al op woensdag gericht.

“Ik hoorde de voorbije jaren bijna altijd tot de genomineerden, het doet dan ook deugd deze prijs te winnen", zei Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad. "Deze prijs komt toe aan vele personen: mijn staf, spelers, de directie van de club, de supporters,..."

"Misschien ben ik een klein beetje de Goethals van vandaag. Net als hem leef ik 24 uur op 24 voor het voetbal. Het is een echte obsessie. Wanneer ik opsta en ga slapen, denk ik aan voetbal."

Lyon gaat verliezen in Valencia

En dus was Hein al met gedachten bij Zenit, waar de Buffalo's een historische kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League kunnen afdwingen. "Lyon gaat verliezen in Valencia, dus moeten wij winnen", stelde Hein.

"De Europa League zou nu een troostprijs zijn, één die ons zou ontgoochelen. Woensdag is een historische match voor mijn spelers, ik ben benieuwd hoe ze daarmee omgaan. Met alle respect voor deze Trofee, maar kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League is nu belangrijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties