UPDATE: Real betaalt tickets terug, maar geeft strijd mogelijk nog niet op

UPDATE: Real betaalt tickets terug, maar geeft strijd mogelijk nog niet op
Foto: © photonews

Real Madrid zal geen plaatsje in zijn prijzenkast voor de Copa del Rey moeten vrijhouden dit seizoen. De Koninklijke leerde vrijdag dat ook in beroep bij de Spaanse tuchtcommissie en het CAS werd afgewezen.

UPDATE 21.30 De wedstrijd tussen Real Madrid en Cádiz van komende woensdag gaat niet door. Real Madrid gaat alvast over tot de terugbetaling van de tickets. 

Of de club ook afziet van verdere juridische stappen is nog niet helemaal duidelijk. De officiële mededeling van de club is immers voor interpretatie vatbaar.

De club accepteert naar eigen zeggen de beslissing van het CAS, waardoor de wedstrijd niet kan doorgaan '"op de voorziene datum". DIe laatste woorden zorgen voor twijfel over de verdere intenties van de club, die tot nog toe altijd aangegeven heeft alle juridische middelen in te willen zetten om gelijk te krijgen. 

CAS bevestigde beslissing Spaanse voetbalbond

De beslissing van het internationaal sporttribunaal is definitief: Real Madrid wordt uitgesloten uit de Spaanse bekercompetitie. Het CAS vond dat de beslissing van de Spaanse Bond terecht was omdat Denis Cheryshev, die tegen Cadiz in de basis stond, niet speelgerechtigd was.

Real won vorige week woensdag de match met 1-3 van Cadíz, maar Cheryshev was wel degelijk geschorst op dat moment. Na een klacht van Cadíz besloot de Spaanse voetbalbond om Real uit de Copa del Rey te verwijderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties