Zweden onder de loep: Zlatan en de rest? Er is veel meer!

EK-dossier: Zweden

Zweden onder de loep: Zlatan en de rest? Er is veel meer!
Foto: © Photonews

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een minder bekende voetbalnatie: Zweden.

Icoon in doel

Je zou zeggen dat enkel Zlatan Ibrahimovic een icoon is in het Zweedse voetbal. Welnee, ook Andreas Isaksson is dat. Hij wist jaren terug al de kaap van de 100 interlands te ronden en blijft maar onder de lat plaatsnemen.

Momenteel maakt hij het mooie weer bij Kasimpasa in Turkije, in het verleden speelde hij onder andere bij PSV, Rennes en Manchester City.

Heel veel ervaring achterin

In de verdediging is het ervaring troef. Uiteraard is er een Belgische link met Erik Johansson, die bij de Buffalo's aan de bak is. Maar zijn speelkansen zijn al bij al gering, doordat er met Lustig (Celtic), Granqvist (Krasnodar) en Larsson (Sunderland) heel wat ervaren rotten de dienst uitmaken.

Multicultureel middenveld

Het middenveld dan: met Kim Källström ook daar een man met veel interlands achter zijn naam en verder veel Zweden met buitenlandse roots die aan de weg timmeren.

Jimmy Durmaz en Erkan Zengin waren lichtpuntjes in de strijd tussen Zweden en België op weg naar het WK 2014, Oscar Lewicki is een optie op de toekomst.

Zlatan, John, ...

Voorin kijkt iedereen natuurlijk (vooral) uit naar wat Zlatan Ibrahimovic vermag op het hoogste toneel. Hij zal ook in Frankrijk opnieuw veel aandacht naar zich toe weten te trekken.

Misschien wel hét moment voor anderen om zich in diens schaduw te laten opmerken. John Guidetti was al de ster bij de U21, met Marcus Berg of Ola Toivonen zijn er nog namen die bekend genoeg in de oren klinken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21812 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties