Zo had Genk zich heel wat problemen kunnen besparen

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
Zo had Genk zich heel wat problemen kunnen besparen
Foto: © photonews

Na een mooie seizoensstart heeft Racing Genk het de voorbije 2 maanden volledig laten afweten in de Jupiler Pro League. De cijfers zijn ronduit alarmerend voor een topclub.

Het grote probleem van Genk detecteren is simpel: de club komt toch zo moeilijk tot scoren. De cijfers zeggen alles. De laatste 8 competitiewedstrijden pakte Genk amper 5 op 24 en de plek in play-off 1 kwam zwaar onder vuur te liggen. Amper 1 overwinning - tegen OHL - op 8 wedstrijden!

In liefst 6 van die 8 wedstrijden kon Genk geen enkel doelpunt scoren. Dit seizoen waren er al 10 wedstrijden waarin de supporters geen enkele keer konden juichen. Een dramatische statistiek.

Peter Maes vroeg tijdens de zomermercato een extra aanvaller, maar kreeg die uiteindelijk niet. Er loopt inderdaad wel behoorlijk wat offensief ingesteld talent rond in de Cristal Arena. Bailey, Kebano, Buffel, Pozuelo, Gorius, Schrijvers zijn allemaal spelers die hun doelpuntjes kunnen meepikken.

Het grote probleem is dat de coach op dit moment geen echte spits heeft. De Camargo stelt zwaar teleur en Ünal is niet klaar om de aanval te dragen. Een vlot scorende aanvaller is een topprioriteit tijdens de wintermercato, maar Genk had zich heel wat problemen kunnen besparen door die een halfjaar geleden in te lijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties