Ex-speler van Club Brugge: "Ik kreeg wel wat naar mijn hoofd geslingerd van Anderlecht-fans en ben moeten gaan lopen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Ex-speler van Club Brugge: "Ik kreeg wel wat naar mijn hoofd geslingerd van Anderlecht-fans en ben moeten gaan lopen"
Foto: © photonews

Zondag kijken de spelers van Club Brugge en RSC Anderlecht elkaar in de ogen. Niet zo lang geleden was Birger Maertens nog een van de gladiatoren. De verdediger blikte in samenwerking met Voetbalkrant.com terug op zijn beste herinneringen aan de matchen tussen de twee rivalen.

De meest memorabele confrontatie tussen Club Brugge en Anderlecht?

“Dan ga ik toch voor het gelijkspel in Anderlecht. We speelden daar 2-2 gelijk en veroverden op die manier de titel. Op het veld van een concurrent. Dat moment zal me voor altijd bijblijven.”

“Langs de andere kant was er ook de match waarin ik rood pakte. Dat was een wedstrijd die eigenlijk niets meer met voetbal te maken had. Al die rode kaarten. Maar gelukkig wonnen we nog, hé.” (lacht)

Ben je ooit in vervelende situaties terechtgekomen met Anderlecht-supporters?

“Goh… Dat heb je altijd wel eens, hé. Ik woon in Oostende en hier wonen ook fans van Anderlecht. Dus het valt wel eens voor dat een supporter van Anderlecht niet de meest prettige woorden naar mijn hoofd slingert. Maar oké, dat hoor er zeker bij?”

“Maar hetgeen Nicolas Frutos heeft meegemaakt in Genk, is mij gelukkig nooit overkomen. Al ben ik in 2001 wel eens moeten gaan lopen op een vriendschappelijke wedstrijd tussen Knokke en Anderlecht.”

“Ik was uitgenodigd door de mensen van Knokke en zat daar in de tribune. Het duurde niet lang vooraleer enkele fans van Anderlecht mij herkenden. Ik wilde dat niet laten escaleren en heb dan maar besloten om te vertrekken. Dat leek me het slimste.”

Wie wint er zondag en waarom?

“Dat is een moeilijke vraag. Beide ploegen zijn op zoek naar hun beste vorm. Ik hoop op een faire match, dat is belangrijk. Maar volgens mij wordt het een rare match. Kleine zaken zullen de doorslag geven. Dat is altijd zo in een topper. Maar ik hoop natuurlijk op Club, hé.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties