Arsenal zet titelambities kracht bij tegen De Bruyne en co

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Manchester City blijft het lastig hebben op verplaatsing. Tegen Arsenal kon Pellegrini opnieuw geen beroep doen op Vincent Kompany en dat brak The Citizens alweer zuur op.

In Londen begon Manchester City nochtans het best aan de wedstrijd. Dat leverde een aantal goede kansen op, onder meer voor Kevin De Bruyne. De Rode Duivel speelde echter niet zijn beste wedstrijd en toonde zich te egoïstisch voor doel.

Aan de overkant was het lang wachten op de eerste mogelijkheid voor Arsenal, maar het was wél meteen raak. Dodelijk efficiënt dus en de treffer van Walcott mocht er zijn. De assist kwam op naam van Özil. Uiteraard zouden we bijna zeggen.

Dat de verdediging van City niet al te stevig staat, dat bewees Mangala met een slechte pass. Arsenal nam het geschenk dankbaar in ontvangst: 2-0 op slag van rust. Getekend Olivier Giroud.

In de tweede helft leek de 3-0 in eerste instantie dichterbij dan de 2-1. Manchester City herstelde zich echter en de 2-1 van Yaya Touré gaf City opnieuw reële hoop. En wat een doelpunt van de Ivoriaan!

Hoe mooi ook, de treffer van Touré leverde geen punten op. Leicester City en Arsenal nemen zo verder afstand. Manchester City heeft nu zes punten achterstand op de verrassende koploper en vijf op The Gunners.