Het (tweede) huwelijk tussen Chelsea en Mourinho was op voorhand gedoemd om te mislukken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Het (tweede) huwelijk tussen Chelsea en Mourinho was op voorhand gedoemd om te mislukken
Foto: © photonews

José Mourinho werd enkele dagen geleden voor de tweede keer aan de kant gezet als coach van Chelsea FC. Maar eigenlijk was het (tweede) huwelijk al op voorhand gedoemd om te mislukken.

We doken even in de archieven en na het herlezen van enkele passages werd het al snel duidelijk: de voetbalfilosofie van Roman Abramovich strookt niet met die van José Mourinho. 

De steenrijke Rus beloofde bij zijn overname van de club namelijk twee zaken aan de fans: prijzen én... sprankelend, mooi en aanvallend voetbal. 

1-0 en 0-1

In 2007 hield Abramovich al een keertje woord. The Special One had twee titels op rij gepakt, maar de 1-0- en 0-1-eindstanden waren niet langer op één hand te tellen. Een mindere periode was dan ook voldoende om hem de bons te geven. 

En eigenlijk lezen we nu eenzelfde verhaal. Mourinho haalde de titel vorig seizoen - opnieuw met defensief en georganiseerd voetbal - naar Stamford Bridge. Het liep ook nu even wat minder...

Guus Hiddink werd inmiddels aangesteld als tussenpaus, maar eigenlijk is er maar één coach die nu in aanmerking komt om de belofte van Abramovich kracht bij te zetten: Pep Guardiola.

De Catalaan bewees al dat hij prijzen pakt met schoolvoetbal. Al zouden de Londenaren Hein Vanhaezebrouck - een grapje is niet verboden - misschien ook smaken... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties