Analyse Pep, denk twee keer na vooraleer je naar de Premier League trekt

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Pep, denk twee keer na vooraleer je naar de Premier League trekt
Foto: © photonews

Pep Guardiola gaat na het seizoen weg bij Bayern München om de Premier League te veroveren. Er wordt al duchtig gespeculeerd over welk team de Catalaanse succestrainer tot kampioen zal kronen, maar deze keer zal het toch zo gemakkelijk niet zijn.

Pep Guardiola staat bekend als een absolute succestrainer. De Catalaanse grootmeester schoot met FC Barcelona - en het alom bekende tiqui-taca - als een komeet naar de top. 

Ook met Bayern München deed Guardiola hetzelfde. Der Rekordmeister had voor zijn komst alles gewonnen, maar ook de voormalige middenvelder deed dat huzarenstukje - de Beker met de Grote Oren zou er dit seizoen moeten komen - nog eens over. 

22 (!) prijzen in amper 7 seizoenen

Het palmares van Guardiola spreekt dan ook boekdelen. Op zeven jaar (vier seizoenen Barça, drie seizoenen Bayern, nvdr.) pakte hij maar liefst 22 prijzen. Geen enkele coach doet El Filosofo dat na!

En dus wrijven de fans van Manchester City en Chelsea FC - die twee clubs strijden om de handtekening van de succestrainer - zich al in de handen. "Guardiola komt? Oké, dan zijn we binnen een jaar of twee à drie de beste club ter wereld."

Maar zal het ook zo gemakkelijk gaan in de Premier League als in Spanje of Duitsland? We willen natuurlijk niets afdingen aan de verdienste van Guardiola, maar...

FC Barcelona en Bayern München domineren/domineerden hun competitie van a tot z. En dat zien we toch niet meteen gebeuren in de Premier League. 

Enkele titels op rij, daar geloven we nog in. Maar een jarenlang monopolie op prijzen? Nee... Ook in Europa geldt eenzelfde verhaal. De Premier League is fysiek dé zwaarste competitie ter wereld. En dan kan je amper nog fris zitten om alle prijzen te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties