Deze man moeten de Rode Duivels in de gaten houden (en het is niet Ibrahimovic): "Zo iemand zorgt altijd voor gevaar op een EK"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Deze man moeten de Rode Duivels in de gaten houden (en het is niet Ibrahimovic): "Zo iemand zorgt altijd voor gevaar op een EK"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over enkele maanden gaat het EK in Frankrijk van start. De Rode Duivels werden onderverdeeld in een groep met Italië, Zweden en Ierland. De eerste twee zijn de grootste ploegen, maar ook Ierland wordt best niet onderschat…

Zo belicht de voormalige aanvaller Ronny Rosenthal in Fan! een van de belangrijkste spelers van Ierland: Robbie Keane. “Keane was in zijn glorieperiode bij Tottenham een echte topspits. Sluw en dynamisch, zo kon je hem het best omschrijven.”

“Nu is hij 35 en speelt hij bij LA Galaxy niet meer op het hoogste niveau, maar geloof me vrij als ik zeg dat de Rode Duivels hem maar beter niet onderschatten. Hij is niet meer van de snelsten, maar door al zijn ervaring ziet hij het spel als geen ander. Hij pikt nog vaak zijn doelpuntje mee, maar laat ook de anderen scoren.”

"Vorig seizoen was hij nog Speler van het Jaar in Amerika"

Ronny Rosenthal

“Vorig seizoen werd hij trouwens nog verkozen tot Speler van het Jaar. Dat wil toch wat zeggen. Daarom wordt het voor Jan Vertonghen en co. zaak om een hele wedstrijd geconcentreerd te blijven. Een sluwe speler rot van ervaring op een groot toernooi: die zorgt altijd voor gevaar, let op mijn woorden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties