Mix van culturen: Molenbeek Girls toont hoe het moet!

Mix van culturen: Molenbeek Girls toont hoe het moet!
Foto: © SC

Molenbeek kwam de voorbije maanden diverse keren negatief in het nieuws. Maar het is niet al slecht, integendeel. Meer dan 100 meisjes blijven gewoon lustig verder voetballen. Een succesverhaal!

In 2013 werden de Molenbeek Girls opgericht met 1 team, ondertussen zijn er al 120 speelsters actief in verschillende reeksen. Er zijn speelsters ingeschreven in reeksen U11, U13, U16 en de dames, maar ook nog jongere speelsters zijn vanaf hun 5e jaar al welkom bij Molenbeek.

Mogelijk wordt er de komende jaren ook begonnen met een veteranenploeg voor speelsters boven de 35 jaar, het moge duidelijk zijn: vrouwenvoetbal wordt in Molenbeek serieus genomen. Het levert ook op: de A-ploeg promoveerde vorig jaar meteen van derde naar tweede provinciale.

De meeste damesploegen trainen op de Sippelberg op dinsdagen en vrijdagen, terwijl er op woensdag Nederlandse les initiatie is. Qua integratie ook een extra positief punt, want Molenbeek is een mix van culturen en nationaliteiten - ook op het voetbalveld. Al zit niemand daar mee in. Een voorbeeld hoe het wél kan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties