Zien we Karel D’Haene nog terug op een voetbalveld? Speler en Dury reageren: “Ik zit er ook mee”

Zien we Karel D’Haene nog terug op een voetbalveld? Speler en Dury reageren: “Ik zit er ook mee”
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Karel D’Haene ging normaal gezien in september zeker klaar zijn voor de strijd in de Jupiler Pro League. De ex-kapitein van Zulte Waregem zou zijn ervaring zeker kunnen gebruiken hebben op het veld, maar hij blijft sukkelen met de knie. Einde verhaal? We polsten bij trainer en speler.

D’Haene ging aan het einde van vorig seizoen onder het mes, omdat Essevee in play-off 2 weinig te winnen of verliezen had. En de ervaren centrale verdediger wilde er opnieuw staan bij de start van het nieuwe seizoen.

“Eigenlijk moest de knie in september al geheeld zijn. De dokter zei me dat het vier maanden zou duren, maar ondertussen zijn we al februari”, aldus Karel D’Haene daarover zelf. “Het frustrerende is dat het niet in één rechte lijn omhoog gaat. Ik zet altijd een paar stappen vooruit en moet er dan een paar terug.”

Komt het nog goed? Ik weet het ook niet -

“Hij heeft nog steeds niet op een veld gestaan uiteindelijk voor een match”, legde ook coach Dury twee weken terug al uit. “Komt het nog goed? Ik weet het eerlijk gezegd ook niet. Ik zit er ook mee, het is een moeilijke situatie. Ik kan niet elke dag aan hem vragen hoe het met hem gaat natuurlijk.”

“Hij zit in zijn laatste jaar contract en of we hem dit seizoen nog gaan zien? Dat kan ik niet inschatten. Voor hem is het natuurlijk ook niet makkelijk”, beseft de oefenmeester van Essevee.

En D’Haene zelf, mist die het voetbal? “Wel, niet echt. Ik geef mijn ervaring door aan de kleedkamer. We strijden voor PO1 en na 15 jaar kan ik wel al het één en ander zeggen. Ik probeer te helpen waar ik kan en geef tips waar ik kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties