Ze vliegen er makkelijk in bij Acheampong: "Vertrouwen is alles"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Frank Acheampong scoorde drie keer in twee matchen

Ze vliegen er makkelijk in bij Acheampong: "Vertrouwen is alles"
Foto: © photonews

Frank Acheampong lijkt wel herboren. En zeggen dat hij 'per ongeluk' in de ploeg is gesukkeld na het te laat komen van Dodi Lukebakio. Sindsdien scoorde hij drie keer in twee wedstrijden en mogen de concurrenten zich haasten.

Acheampong keek even verbaasd op toen we hem vroegen naar de omstandigheden waardoor hij in Mechelen aan de aftrap stond? "Zegt Dodi dat hij ging starten? Ah nee, de coach? Ja, ik heb iets gehoord over te laat komen, maar heb daar niet veel aandacht aan besteed", aldus Acheampong.

Nee, de snelle Ghanees spreekt liever met de voeten. "Elke kans die je als jonge speler krijgt, moet je grijpen. Voor elke match heb ik vertrouwen, maar het is waar dat ik nu iets makkelijker scoor. Daarmee help ik de ploeg ook. Het is vreemd, ik scoor tegenwoordig ook veel op training."

Hij houdt Dodi en Mati op de bank 

Besnik Hasi zag de productiviteit van 'Fast Franky' ook. "Hij deed het niet slecht. Nu houdt hij Dodi en Mati op de bank. Het is aan die twee om zich nu te bewijzen", speelde Hasi het concurrentiespelletje perfect.

Op de linkerflank is er nog progressie mogelijk omdat Acheampong en Büttner elkaar toch een paar keer voor de voeten liepen. De twee willen immers beiden hun lijn afgaan. "Ja, als hij opkomt, moet ik iets afzakken om plaats te maken voor hem en om hem een afspeelpunt te geven", knikte Acheampong.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties