Leye verrast: "Play-off 2? Dan blijf ik thuis, met de kinderen spelen is ook leuk"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 19 reacties

Mbaye Leye reageert na Anderlecht - Zulte Waregem

Leye verrast: "Play-off 2? Dan blijf ik thuis, met de kinderen spelen is ook leuk"
Foto: © photonews

Zulte Waregem ging op bezoek bij Anderlecht zwaar onderuit: 3-0 en vooral nauwelijks een kans bij elkaar gespeeld. De enige werd door Mbaye Leye nogal knullig naast getrapt. "Normaal maak ik zoiets", gaf hij toe. De hoop op play-off 1 is er nog, en anders blijft Mbaye Leye thuis.

"Play-off 2? Dat zegt me niet veel. Als we play-off 1 niet halen, dan blijf ik wel gewoon thuis", gaf hij aan met een kwinkslag. "Wat ik dan thuis ga doen? Met de kinderen spelen, dat is ook gezellig."

Toch denkt Mbaye Leye niet dat het zover zal gaan komen: "We hebben alles nog in eigen handen, de andere ploegen hebben een moeilijk programma en spelen nog tegen elkaar. Als we 9 op 12 halen, dan komt het zeker goed. En we willen de volgende matchen winnen om onze kansen gaaf te houden."

Al beseft Leye dat het dan wel beter zal moeten: "We pakken te makkelijk doelpunten. De organisatie staat niet goed, 45 goals is gewoon teveel om in play-off 1 terecht te komen. Vorige week de voorzet van Tainmont, nu van Najar, doelpunten op de omschakeling, ... Dat kan allemaal niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties