Super Sunday: Leicester kan eerste echte gooi doen naar titel

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties
Super Sunday: Leicester kan eerste echte gooi doen naar titel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is een dag om van te smullen in de Premier League. Er staat veel op het spel. De vier beste ploegen strijden onderling een eerste keer voor de titel. Arsenal neemt het op tegen Leicester City en Manchester City ontvangt Tottenham. Een overzicht.

Houdt Leicester City het hoofd koel of kan Arsenal iedereen ongelijk bewijzen door Vardy en co thuis opzij te zetten? Bevestigt Tottenham de goede vorm? Of kan Manchester City winnen van een rechtstreekse concurrent zonder draaischijf Kevin De Bruyne? Wij zetten de scenario's op een rij.

Leicester City

Leicester City is de favoriet voor zondag. De mannen van Ranieri zijn in vorm, Vardy en Mahrez vinden elkaar weer blindelings en scoren vlotjes. Als Leicester wint, dan loopt het minstens vijf punten uit op de eerste achtervolgers.

Tegenstander Arsenal komt dan op acht punten van de Midlanders. Indien Manchester City-Tottenham op een gelijkspel uitdraait dan kijken ook de Citizens aan op een achterstand van acht punten, Tottenham wordt dan tweede met zeven punten in het krijt.

Arsenal

Bij Arsenal loopt het wat stroef de laatste tijd, ook al wonnen ze vrij makkelijk van Bournemouth, toch oogt het allemaal wat twijfelend. Die twijfels kunnen de Gunners wegnemen door de drie punten thuis te houden.

Als ze dat doen, hebben ze in de Emirates terug een kans op de titel. Ze komen dan op twee punten van de leider. Wint Tottenham van Manchester City, dan verandert er niets. De Gunners blijven dan gedeeld tweede.

Indien de Spurs verliezen, wordt Arsenal alleen tweede. Maar dan nadert City wel tot op een punt.

Tottenham

Een favoriet kiezen voor het duel tussen de Spurs en de Citizens is moeilijk, maar als we moeten, gaan we toch voor de Spurs. De mannen van Pochettino spelen al een lange periode erg goed voetbal. Ze hebben ook het killerinstinct om uit het niets een match te beslissen.

Als Tottenham wint, dan blijft het ook tweede ongeacht de uitslag van de andere wedstrijd. Het aantal punten achterstand hangt af van de Londense rivaal. Wint ook Arsenal, dan moeten ze de tweede plaats delen. 

Indien Leicester zegeviert, dan is de kloof nog steeds vijf punten. Verliezen de Spurs, dan kunnen ze zomaar naar de vierde plaats zakken.

Manchester City

The Citizens staan vierde in de rangschikking en winnen best om de voeling met leider Leicester City niet te verliezen. Pellegrini zou maar al te graag zijn laatste seizoen afsluiten met een titel, maar makkelijk wordt dat niet.

Tottenham is in vorm en zal tot het uiterste gaan om de mannen uit Manchester een klap te geven. City kan na dit weekend hoogstens tweede worden. Maar dan mag Arsenal niet winnen.

Het beste scenario voor Aguëro en co is een gelijkspel in Londen. Zo winnen ze punten op beide concurrenten. Maar zolang ze de drie punten niet thuis houden, maakt dat allemaal niet uit. Winnen is dus de boodschap!

Conclusie

De ingrediënten om er een prachtige Super Sunday van te maken zijn aanwezig. Maar laat ons vooral hopen voor de neutrale voetballiefhebber, dat we twee topmatchen te zien krijgen met heel veel doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties