Niet alleen in België problemen met de EK-tickets

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 0 reacties
Niet alleen in België problemen met de EK-tickets
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommige fans hadden onterecht kritiek op de supportersclub 1895 en de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De UEFA hield niet volledig rekening met de ranking van trouwheid van fans. Niet alleen Belgische, maar ook trouwe Ierse, Welshe en Engelse fans kregen onterecht geen voorkeur bij de toekenning.

Ook in Noord-Ierland zijn er veel kwade reacties op het feit dat fans die minder wedstrijden van de nationale ploeg bijwonen eerder tickets krijgen toegewezen dan de trouwe supporters. Volgens News Letter weigerde de Noord-Ierse voetbalbond 1.276 bijkomende tickets, aangeboden door de UEFA.

"Met 50.000 aanvragen voor 30.000 beschikbare tickets voor de groepswedstrijden zullen er nog steeds onvermijdelijk vele fans teleurgesteld zijn", aldus CEO Peter Nelson van de Noord-Ierse voetbalbond.

"Elke voetbalbond kreeg 2.000 tickets ter beschikking. Maar de UEFA maakte duidelijk dat de kaarten zouden afgaan van het totale aantal voor de fans. Dus hoe meer wij er namen, hoe minder er voor hen overblijven in het ticketportaal", klinkt het verder bij de Noord-Ierse voetbalbond.

Ook in Engeland kritiek

In Engeland zijn de supporters ook allesbehalve tevreden, dat meldt The Daily Mail. De goedkoopste tickets waren wel €25, maar de fans die er geen konden bemachtigen, zouden wel eens 300 keer meer moeten betalen om de wedstrijden te kunnen bijwonen.

Tweedehandssites bieden zitjes aan voor de derde groepswedstrijd tegen Slowakije voor een bedrag dat kan oplopen tot £6.000, wat overeenkomt met meer dan 7.700 euro. De duurste plaatsen voor de opener van Engeland op het EK tegen de Russen kan maar liefst net iets meer dan €6.430 kosten.

Belgische aanvragen

Ondertussen doen ze er bij de Belgische voetbalbond alles aan om de mensen, die de dupe zijn van heel deze ticketverdeling, te helpen. Alle aanvragen die opgestuurd worden, worden nu bekeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties