Top & Flop bij Gent: "Milicevic, Depoitre en Simon waren nergens, maar toch is dit Wolfsburg te pakken"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 20 reacties
Top & Flop bij Gent: "Milicevic, Depoitre en Simon waren nergens, maar toch is dit Wolfsburg te pakken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent ging woensdagavond met 2-3 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Na een vrij hectische wedstrijd lijkt de knappe Champions League-campagne van de Belgische landskampioen er dus op te zitten. Onze huisanalist Hernan Losada analyseert waar het misliep voor Gent.

“Ik had gedurende de wedstrijd het gevoel dat Wolfsburg te pakken is. Gent had veel balbezit en combineerde bij momenten niet eens zo slecht, alleen liep het rond de zestien meter van Wolfsburg iedere keer spaak.”

Flop

“Simon, Milicevic en Depoitre: allen stelden ze teleur tegen Wolfsburg. Het offensieve compartiment draaide allesbehalve op volle toeren. Het ontbrak de anders zó creatieve jongens aan genialiteit en flitsen.”

“Hein Vanhaezebrouck gaf in aanloop naar de match nog aan dat hij een probleem zou hebben met domme tegendoelpunten. Het is zuur dat Gent dan uitgerekend in deze match – minstens – twee vermijdbare doelpunten om de oren krijgt. Aan iedere tegengoal ging een individuele fout vooraf. Dat mag niet.”

Top

“En plots scoort Sven Kums – uit het niets – een doelpunt. Het was een knappe actie van Sven. Dankzij zijn goal gingen de fans en ook de spelers er weer écht in geloven. Wat me opviel, is dat Gent aan het einde van de match veel frisser was dan Wolfsburg. Op fysiek vlak was Gent vandaag sterker dan de tegenstander.”

“De wisselspelers hebben het uitstekend gedaan. Ze vielen met veel goesting en grinta in. Zij brachten de ploeg iets bij. Saief en Coulibaly waren beslissend en Matton speelde erg goed tussen de linies. Dat Gent nog twee goals scoort, zal hen toch nog enigszins een boost geven. Maar toch: Gent moet twee keer scoren in Duitsland. Dat is geen simpele opgave.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties