Spaenhoven zwaar ontgoocheld na ontslag: "We zouden de titel gepakt hebben"

Spaenhoven zwaar ontgoocheld na ontslag: "We zouden de titel gepakt hebben"
Foto: © SC

Urbain Spaenhoven heeft vandaag te horen gekregen dat hij niet langer coach is van Beerschot-Wilrijk. De man die de ploeg naar twee opeenvolgende titels leidde is naar eigen zeggen zeer aangeslagen door de beslissing van het bestuur.

"Ik vind het enorm spijtig dat ik na een recente 17 op 24 en nu twee wedstrijden tegen de laatste twee uit het klassement de kans niet krijg deze klus af te maken. Ik heb naar de reden van mijn ontslag geluisterd en kan alleen niet akkoord gaan met de motivatie dat de chemie tussen de spelers en mezelf weg zou zijn", vertelt hij op de website van de club.

"Als je naar de training kwam kijken, dan kon je merken dat het goed zat en zit tussen ons. Dat iedereen naar een derde titel op rij toewerkte en dat we dat ook zouden bewerkstelligen."

Een record neergezet dat waarschijnlijk nooit meer zal verbroken worden

Spaenhoven heeft echter iets opgebouwd bij Beerschot-Wilrijk. "Ik ben fier dat ik met KFCO Beerschot Wilrijk op 43 competitiewedstrijden in het Olympisch Stadion er slechts één verloor. Dat is een record dat allicht nooit meer verbeterd zal worden. Het is voor mij een eer geweest dat ik voor de club van mijn hart heb mogen werken, dat ik dit "project KFCO Beerschot Wilrijk" heb mogen leiden."

"Mijn dank gaat dan ook vooral uit naar voorzitter Eric Roef, ondervoorzitter Marc Bartholomeeusen en erevoorzitter André Stevens. Zij zijn altijd superloyaal geweest ten opzichte van mij, net als mijn technische staf, met wie ik perfect heb kunnen samenwerken."

"Woorden van lof ook voor de drie spelersgroepen die ik grotendeels heb mogen samenstellen, en met wie we samen onwaarschijnlijke knappe resultaten en titels hebben behaald. Dat zijn allemaal zaken om in te kaderen. En dat doe ik dan ook. Graag zelfs."

In drie jaar geen enkel conflict gehad

Urbain Spaenhoven

"Mag ik er trouwens ook even subtiel op wijzen dat we in de voorbije drie jaar geen enkel conflict hebben gekend in de schoot van deze club. Noch onderling, niet in de spelersgroep, niet in de sportieve cel. En uiteraard wil ik ook onze schitterende supporters bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die ze altijd in mij, mijn spelers en de club gehad hebben."

"Akkoord, ik heb me wel eens geërgerd aan sommige overdreven commentaren op de sociale media, maar blijf er van overtuigd dat meer dan 95% van hen aan mijn, aan onze kant, stond. Kortom, ik ben gecharmeerd dat ik hun architect heb mogen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties