Emilio Ferrera weet waarom OHL laatste staat en waarom de puntenkloof zo klein is

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas vanuit Leuven
| 2 reacties
Emilio Ferrera weet waarom OHL laatste staat en waarom de puntenkloof zo klein is
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven nam vorige week de rode lantaarn over van Mouscron-Péruwelz. De Leuvenaars spelen geen slecht voetbal en de puntenkloof tussen degradatiezone en de ploegen erboven is dan ook erg klein. Trainer Emilio Ferrera heeft daar een verklaring voor.

Oud-Heverlee Leuven is de rode lantaarn met het meeste aantal punten in Europa. Dat is toch zeer opmerkelijk. Ferrera zag een reden waarom OHL op die laatste plaats staat. "We betalen misschien wel de rekening van de eindronde. Daardoor had OHL veel minder tijd om zich voor te bereiden op de start van de nieuwe competitie."

"Kijk maar eens naar de opstelling van de eerste speeldag tegen KRC Genk. Je zal zien dat de opstelling veel verschilt met die dat er nu staat. Er is heel veel veranderd sindsdien. Dat is omdat het huiswerk later gemaakt wordt door de eindronde", merkte de trainer op.

We betalen de rekening van de eindronde - Emilio Ferrera

Het verschil tussen de laatste en de negende plaats telt ook maar acht punten. Ook dat is Ferrera niet ontgaan. "De kloof tussen de subtoppers en de degradatiezone is nihil. Terwijl dat vroeger toch een groot verschil was. Dat zegt veel over het niveau van de kleinere clubs."

OH Leuven heeft potentie om subtopper te worden - Emilio Ferrera

"Er zijn veel meer middelen voor alle clubs. Ze hebben allemaal een goeie opleiding en een degelijk oefencomplex. OH Leuven heeft ook het potentieel om een subtopper te worden. Het grootste verschil met de grote clubs blijft het transferbudget uiteraard", sloot Emilio Ferrera af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties