Benitez is weg, maar crisis bij Real lijkt groter dan ooit

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Benitez is weg, maar crisis bij Real lijkt groter dan ooit
Foto: © photonews

2015 was een desastreus jaar voor Real Madrid. De club greep in. Carlo Ancelotti moest opstappen en begin 2016 was er alweer een trainerswissel. Rafa Benitez hield het maar enkele maanden vol bij de Koninklijke.

Zinédine Zidane moest de redder van Real Madrid worden, en het kon toch alleen maar beter worden na het drama-Benitez? De Fransman nam het roer over toen de Madrilenen twee, virtueel vijf, punten achterstand hadden op leider Barcelona.

Intussen is die achterstand opgelopen tot twaalf punten. Onder Zidane werd al gelijkgespeeld op Real Betis en Málaga, maar de eerste echte test was de derby tegen Atlético. Na de nederlaag in die wedstrijd is de crisis compleet. De uitlatingen van Cristiano Ronaldo waren olie op het vuur.

Dit keer is het niet de trainer die de kop van jut is. Al zijn de meningen verdeeld. Volgens sommigen moet Zidane meer tijd krijgen, anderen uiten nu al kritiek. Complete chaos, zo luidt het. Geen project, geen visie.

Zidane is er dan wel in geslaagd de spelers aan zijn kant te krijgen, wat een cruciale eerste stap was na de breuk tussen de spelersgroep en Benitez, maar op het veld lijkt er weinig veranderd.

Florentino Pérez wordt door velen aangewezen als de grote schuldige. Er werd massaal om zijn ontslag geroepen, maar de kans dat de voorzitter een stap opzij zet, lijkt erg klein. Al blijven dezelfde problemen wel steeds terugkeren onder zijn bewind.

Niet alleen de voorzitter heeft de kaas gegeten, ook de spelers hebben het verbrod bij de supporters. Op een aantal uitzonderingen na dan. Geen vechtlust, geen inzet: dat is wat de supporters hun vedettenelftal verwijten. Een grote kuis, dat is waar nu op aangestuurd wordt. James Rodriguez lijkt alvast een van de slachtoffers te gaan worden.

Intussen moet Real Madrid verder. Maar wat valt er nog te winnen dit seizoen? Na het bekerfiasco is ook het laatste sprankeltje hoop op een goede afloop in La Liga vervlogen. Nog één doel schiet over: La Undécima. Maar wie gelooft daar nog in?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties