"Het zou zonde zijn mocht OHL degraderen, Moeskroen en Westerlo hebben toch minder kwaliteit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
"Het zou zonde zijn mocht OHL degraderen, Moeskroen en Westerlo hebben toch minder kwaliteit"
Foto: © photonews

Met nog twee speeldagen voor de boeg kunnen er nog steeds zes ploegen uit de Jupiler Pro League tuimelen. Het belooft een razend spannende strijd te worden, maar wie gaat uiteindelijk degraderen? Die vraag legden we voor aan onze huisanalist Hernan Losada.

“OH Leuven heeft een ongelofelijk zwaar programma, daar kan je niet naast kijken. AA Gent en Club Brugge, dat zijn de twee ploegen die straks voor de titel gaan strijden. En die ploegen schat ik hoger in dan Oostende, waar OHL wél van won.”

En toch hoopt Losada ergens dat OH Leuven zich kan redden. “Op basis van de kwaliteit die aanwezig is bij de degradatiekandidaten, zeg ik nog steeds dat OHL zich gaat redden. Het is een leuke ploeg om naar te kijken, ze spelen vrijuit en willen écht voetballen. Het zou zonde zijn mocht die ploeg degraderen.”

"Moeskroen speelt nog tegen Anderlecht en Zulte Waregem, niet simpel"

Hernan Losada

Wat denkt onze huisanalist over die twee andere 'grootste' degradatiekandidaten? “Westerlo en Moeskroen beschikken toch duidelijk over minder kwaliteit dan OH Leuven. Ze kregen vorige week een uitgelezen kans om – in een rechtstreeks duel tegen elkaar – een goede zaak te doen, maar dat lieten ze na.”

“Moeskroen speelt nog tegen Anderlecht én Zulte Waregem, dat zijn allesbehalve makkelijke wedstrijden. Als je dan ziet dat Westerlo nog tegen Lokeren en Waasland-Beveren speelt, dan ziet het er toch rooskleuriger uit voor Bob Peeters. Op basis van het programma ben ik dan eerder geneigd om te zeggen dat Moeskroen én OHL het nog moeilijk zullen krijgen.”

STVV, Waasland-Beveren en Lokeren komen niet meer in de problemen

Onze huisanalist ziet STVV, Waasland-Beveren en Lokeren niet meer in de problemen komen. “Ze hebben een kleine voorsprong op de andere drie en volgens mij gaan zij zich wel redden. Één van die laatste drie zal het niet redden”, besluit Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties