Reactie Rudy Riou over zijn rode kaart: "Volgens mij was dat geen hands"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 15 reacties
Rudy Riou over zijn rode kaart: "Volgens mij was dat geen hands"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent-OHL kende een matige eerste helft, maar in de tweede helft was er heel wat meer actie. Vooral de dubieuze beslissingen van scheidsrechter Vertenten speelden een grote rol. De rode kaart voor doelman Riou was daar één van.

Rudy Riou kwam razendsnel uit zijn doel op een hoge bal. Hij kwam echter sneller aan het einde van zijn zestien meter dan gedacht. Riou moest de bal net op de lijn lossen om zo een drama te vermijden. Maar scheidsrechter Vertenten had dat anders gezien. Hij floot voor handspel en gaf rood aan de Leuvense doelman.

Riou zelf is diplomatisch in zijn reactie op die fase: "Ik controleer de bal met mijn handen en los hem nog voor de lijn. Volgens mij is dat geen handspel, maar we zullen naar de beelden moeten kijken om te zien wat er juist gebeurd is."

Los van die fase is Rudy Riou wel tevreden over het punt dat Oud-Heverlee Leuven meeneemt uit Gent. "We zijn naar hier gekomen om het maximum van de punten te pakken. Tot in de 75ste minuut hadden we de drie punten, we konden die jammer genoeg niet vasthouden. Maar dankzij de ploeg en Yves (Lenaerts, nvdr.) houden we er toch nog één over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties