Cijfers bewijzen het... Gent staat voor een quasi mission impossible in de Volkswagenstad

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 20 reacties
Cijfers bewijzen het... Gent staat voor een quasi mission impossible in de Volkswagenstad
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent moet in Duitsland een 2-3-nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen tegen VfL Wolfsburg. Hein Vanhaezebrouck gaf een drietal weken geleden al aan dat het enorm moeilijk zal worden. En dat bewijzen ook de cijfertjes.

”We hebben nul procent kans om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League”, was Hein Vanhaezebrouck hard voor de Buffalo’s na de heenwedstrijd. De toon van de Gentse oefenmeester is al een pak gematigder, maar toch blijft het een mission impossible.

We doken even in de archieven. In het verleden (sinds het ontstaan van een Europese bekercompetitie in 1955, nvdr.) is het al 98 keer gebeurd dat een club een terugwedstrijd moest aanvatten na een 2-3-verlies op het eigen veld. Met andere woorden: KAA Gent staat niet alleen.

Amper drie procent kans...

Slechts in drie gevallen werd de scheve situatie rechtgetrokken. Procentueel komt dat neer op zo’n drie procent. Om maar te zeggen: er is een ’Mirakel van Wolfsburg’ nodig om de Belgische landskampioen te laten voortdansen op het Kampioenenbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties