Malinovskyi maakte kennis met Genk op internet: "En tegen Club Brugge maakte ik dat zelf mee"

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Malinovskyi maakte kennis met Genk op internet: "En tegen Club Brugge maakte ik dat zelf mee"
Foto: © photonews

Ruslan Malinovskyi maakte tijdens de winterbreak de overstap naar KRC Genk. Enkele weken later lijkt de overstap verteerd en is hij helemaal klaar voor het grote werk van play-off 1.

Maes posteerde de Oekraïner enkele weken op de bank. "Ik had enkele matchen niet veel gespeeld en dat is natuurlijk niet goed. Misschien was het een tactische beslissing van de coach om mij op de bank te zetten. Ik wil meer minuten maken en dus was ik blij dat ik mocht starten tegen Lokeren en Club Brugge."

"We hebben in 2016 (interview afgenomen voor de vorige speeldag, nvdr.) nog niet verloren en dat betekent dus ook dat de coach de juiste beslissingen neemt", voegt de middenvelder er nog aan toe. "Ik ben blij als het team wint en natuurlijk ook als ik het team kan helpen."

Mogelijk had de aanpassingsperiode ook wel een invloed. "In België heerst een andere mentaliteit en het is voor mij een nieuwe omgeving." Bovendien heeft hij een duidelijke voorkeur. "In de eerste matchen heb ik op nummer 8 gespeeld, de laatste op de 10 en dat ligt mij toch beter."

Engels leren is echt heel moeilijk

Ruslan Malinovskyi

Eén zaak vindt hij bijzonder moeilijk: de taal. "Engels leren vind ik echt heel moeilijk. Ik doe mijn best er wel voor." En die vooruitgang is ook duidelijk te merken. Het verschil met enkele weken geleden is enorm.

Voor hij de overstap naar Limburg maakte, had hij zijn eigen manier om kennis te maken met de club. "Voor ik naar Genk kwam, heb ik veel matchen op het internet bekeken. De goede sfeer viel mij op. Tegen Club Brugge mocht ik het ook zelf meemaken, de supporters waren top."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties