De afzink van het nieuwe STVV: minder dan 1/3e van de punten, 7 keer niet meer thuis gewonnen

Redactie
| 7 reacties
De afzink van het nieuwe STVV: minder dan 1/3e van de punten, 7 keer niet meer thuis gewonnen
Foto: © photonews

Niemand die dit aan de winterstop nog voor mogelijk hield, maar op de slotspeeldag moet STVV toch nog vrezen voor de degradatie. De vrije val die de Truienaars doormaakten is immens.

De promovendus kende een bewogen terugkeer naar de Jupiler Pro League. Eind februari schreven we reeds dat de puntenoogst in januari mager is. (Lees het stuk HIER nog eens na) De Truienaars speelden met Dompé, Edmilson en aanvoerder Schoofs drie belangrijke schakels kwijt tijdens de wintermercato. De inpassing van de vele vervangers vergt tijd.

Maar de sterke afzink louter toeschrijven aan de spelerscarrousel is te kort door de bocht. Sinds het vertrek van Yannick Ferrera behaalde STVV onder Chris O'Loughlin slechts 19 op 69, goed voor 27,5 procent van de punten. De huidige Standard-coach begon op Stayen met een 10 op 18, oftewel 55,5 procent van de punten.

De laatste thuiszege dateert overigens van 1 november, gek genoeg tegen Standard. Nadien volgden zeven thuismatchen zonder zege. De sterke thuisreputatie van het seizoensbegin ging in rook op. Enkel op bezoek bij Oostende en Standard konden de Kanaries nog eens juichen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties