Uitgelicht: de cijfers van AA Gent in de Champions League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Uitgelicht: de cijfers van AA Gent in de Champions League
Foto: © photonews

AA Gent heeft het niet alleen op sportief vlak schitterend gepresteerd in de Champions League, maar ook op financieel niveau hebben ze uitstekende zaken gedaan, dat meldt Het Laatste Nieuws. Een overzicht van de cijfers van de Buffalo's.

Er is een reden waarom elke ploeg Champions League wil spelen en die is niet bij iedereen dezelfde. Bij de ene gaat het om de prestige, terwijl bij de andere het lucratieve belangrijk is. Met dat laatste hebben de Buffalo's nu ook kennis gemaakt.

€25,5 miljoen van de UEFA

Elke ploeg die deelneemt aan de groepsfase van de Champions League krijgt een startpremie van €12 miljoen. Voor winst ontvang je als ploeg €1,5 miljoen per wedstrijd en een gelijkspel levert zo'n €500.000 op.

Plaats je je voor de achste finales zoals AA Gent, dan komt daar €5,5 miljoen euro kwalificatiepremie bij plus nog eens €3 miljoen aan tv-gelden. Dit alles komt neer op €25,5 miljoen waarvan €15,5 miljoen pure winst is voor de Buffalo's

€7,5 miljoen premies

Dat de Champions League de spelers ook geen windeieren heeft gelegd zal u ook niet verbazen. De winstpremie per wedstrijd bedraagt €30.000 per Buffalo. Het feit dat ze de achtste finales gehaald hebben, heeft ook flink wat opgeleverd.

€2,5 miljoen stadionkosten

Wie Champions League wil spelen, moet zich aanpassen. En dat kost geld. Het verhaal van het golfterrein kent u al, maar Gent moest ook nog een muur van de bezoekende kleedkamer slopen en de perstribune aanpassen.

Aan dit alles hangt een prijskaartje van €2,5 miljoen, maar de ticketverkoop bracht hen zo'n €2 miljoen op. Wat veel goedmaakt.

€1,5 miljoen verplaatsingskosten

De Champions League is een Europees toptoernooi en dus moet je als club vaak verre afstanden afleggen en dus ook overnachtingen boeken. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor het bestuur, de pers en de vips.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties