Cijfers onder de loep: welke titelkandidaat moét Standard het meest vrezen in PO1?

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Cijfers onder de loep: welke titelkandidaat moét Standard het meest vrezen in PO1?
Foto: © photonews

Zondag valt het doek over de reguliere competitie. Het is niet alleen onderaan razend spannend, maar ook de strijd om het laatste PO1-ticket is om duimen en vingers af te lekken. Maar welk team doet er nu best aan om Standard wel of niet in de nacompetitie te zien?

KV Kortrijk maakt ook nog een waterkansje op play-off 1, maar vooral Standard en Zulte Waregem moeten het onder elkaar beslissen. Voor de Rouches is het simpel: winst Achter De Kazerne volstaat om het toegangskaartje mee naar Luik te nemen.

RSC Anderlecht hoopt alleszins - de verplaatsing, de rivaiteit en de geschiedenis indachtig - dat Standard uit de boot zal vallen. Maar wie van de drie titelpretendenten doet de beste zaak mét de Rouches aan boord?

13/12/2015 Standard 2 - 0 Club Brugge
30/08/2015 Club Brugge 7 - 1 Standard

20/09/2015 KAA Gent 4 - 1 Standard
24/01/2016 Standard 0 - 3 KAA Gent

08/11/2015 Standard 1 - 0 RSC Anderlecht
28/02/2016 RSC Anderlecht 3 - 3 Standard

Het antwoord is héél duidelijk: de Buffalo's zien er geen graten in als Standard nog twee keer zal moeten worden bekampt. KAA Gent pakte niet alleen zes op zes tegen de Luikenaren, maar deed dat ook twee keer met heel veel overtuiging.

De vrees van Anderlecht wordt dan weer weergegeven in de statistieken. Anderlecht kon niet winnen en vooral op Luikse bodem zijn de cijfers dramatisch. De laatste overwinning aan de boorden van de Maas dateert alweer van 2010...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties