Onverwacht: honderden voetbalhooligans marcheren door Brussel, sfeer heel gespannen

Onverwacht: honderden voetbalhooligans marcheren door Brussel, sfeer heel gespannen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is wat aan de hand in Brussel. Honderden voetbalhooligans hebben er blijkbaar afgesproken om er een mars te houden tegen terreur. Maar hun actie wordt met veel kritiek ontvangen.

Update: uit goeie bron vernamen we dat er supporters van Anderlecht, Club Brugge, Antwerp, Beerschot, Lierse, Genk en Luik aanwezig zijn. Bij de Antwerpse hooligans zouden er ook enkele Marokkanen mee afgereisd zijn.

Ongeveer 450 voetbalsupporters in het zwart kwamen deze namiddag aan in Brussel Noord. De overheid had gevraagd om niet te manifesteren, maar de voetbalsupporters bleken er hun voeten aan geveegd te hebben en verzamelden aan de beurs.

Sommigen zijn volledig onherkenbaar met mutsen. "Belgian hooligans, we are home", wordt er gescandeerd. Er hangt momenteel een gespannen sfeertje, want de Brusselaars kunnen de actie niet smaken. Blijkbaar hebben enkelen zich ook al misdragen en beletten ze sommige mensen sereen de slachtoffers te herdenken.

Er worden ook antisemitische leuzen gescandeerd, wat doet vermoeden dat er zich heel wat extreem rechtse lieden onder hen bevinden. De politie sloot intussen het beursplein af, niemand mag er nog op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties