"Ik weet het, ik heb ondermaats gepresteerd"

Sean Raab
| 0 reacties
"Ik weet het, ik heb ondermaats gepresteerd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is officieel: Gary Neville is niet langer de coach van Valencia. Na 28 wedstrijden hebben de Spanjaarden het vertrouwen in de Engelsman al verloren.

Het hing al langer in de lucht, maar nu is het werkelijkheid geworden: "Na voorzichtig de situatie te hebben bekeken en bestudeerd, besluiten wij om onze samenwerking met trainer Gary Neville stop te zetten", klonk het via een perscommuniqué van de club. Pako Ayestaran wordt de interim-vervanger van de Engelsman.

Valencia staat op een teleurstellende 14e plaats in La Liga. Het was Neville's eerste ervaring als eerste coach van een ploeg: "Ik zou graag zijn gebleven, maar ik begrijp volledig dat resultaten geboekt moeten worden."

Tegenvallende resultaten

"De prestaties van de club onder mijn leiding waren ondermaats en ik neem mijn verantwoordelijk ervoor", aldus de 41-jarige Engelsman. Gelukkig kan de ex-Mancunian nog uitkijken naar het EK als technische assistent van Roy Hodgson.

Neville stond 28 wedstrijden aan de leiding bij Valencia. In die periode werd er 10 maal gewonnen, 11 maal verloren en 7 maal gelijkgespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties