Messi onder vuur na controversiële actie voor goede doel

Pieter De Clerck
| 5 reacties
Messi onder vuur na controversiële actie voor goede doel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Messi gaf maandag een paar van zijn voetbalschoenen weg voor het goed doel. Je bent niet de enige die daar op het eerste gezicht geen graten in ziet. Maar De Vlo maakte zijn goedbedoelde actie bekend op de Egyptische televisie en in de Arabische wereld ligt zijn weldaad heel gevoelig.

Een paar weken geleden werd de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal nog alom geprezen nadat hij een shirt en een bal opstuurde naar een Afghaans kindje dat hem adoreerde.

Maar zijn gelijkaardige gift van begin deze week brak hem zuur op. Tijdens de tv-show Yes I am Famous zei Messi, zich van geen kwaad bewust, dat hij zijn schoenen zou laten veilen voor het goed doel. Op Twitter brak het onweer los. "Dit is walgelijk. Hij verdient duizenden euro’s, maar geeft zijn schoenen weg en dan was de presentator nog blij ook", tweet ene @Sala77ar7ash.

?

 

Een andere gebruiker, die luistert naar de naam @sulimanahmad670, reageerde als volgt: "De naam van Egypte is groter dan die van Messi. Dit was een grote belediging voor ons land."

De extreme reacties zijn te verklaren vanuit een culturele context. In Arabische landen is een schoen namelijk een beledigend symbool waarmee ongenoegen en minachting wordt uitgedrukt. De actie van Messi stootte dus heel wat Egyptenaren onbedoeld tegen de borst.

Maar er werd ook meteen gereageerd op de beledigde Twitteraars

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties