Rooney met veel respect, maar...: "Cruijff heeft me twee Champions League-medailles afgepakt"

Pieter De Clerck
| 0 reacties
Rooney met veel respect, maar...: "Cruijff heeft me twee Champions League-medailles afgepakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je dacht dat je het laatste bericht over Johan Cruijff nu wel gelezen had, dan had je het mis. Maar voor dit artikel maak je graag een uitzondering. Wayne Rooney houdt de Nederlandse voetballegende namelijk persoonlijk verantwoordelijk voor zijn twee verloren Champions League-finales.

Gisterenavond speelden Nederland en Engeland een oefenpot in Wembley. Rooney kwam niet in actie, maar was wel aanwezig in de studio van ITV om zijn licht te laten schijnen over het duel.

In de veertiende minuut werd het 60 seconden lang stil ter nagedachtenis van de overleden Barcelona-coach Cruijff. In de studio had Rooney veel lof voor Het Orakel: "Cruijff stond echt aan de basis van de huidige manier van spelen van Barcelona. Ze spelen prachtig voetbal en dat is allemaal aan hem te danken."

Maar toch wringt er nog steeds iets bij de spits van Manchester United: "Het is waarschijnlijk aan Cruijff te danken dat ik twee Champions League-medailles minder heb", knipoogt Rooney naar de twee verloren Champions League-finales tegen Barcelona. Zowel in 2009 als in 2011 verloor ManU van Barcelona. Het werd 2-0 en 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties