Alle gruwelijke incidenten van de controversieelste speler in voetbal op een rij
Sean Raab
| 43 reacties

Alle taferelen van Luis Suarez (Barcelona) op een rijtje

Alle gruwelijke incidenten van de controversieelste speler in voetbal op een rij
Foto: © photonews

Luis Suarez speelt de pannen van het dak in Barcelona. Men vergeet snel de ongelooflijk lange lijst van schokkende incidenten die de Uruguayaan op zijn naam heeft staan.

Sinds 2010 miste Luis Suarez in totaal al meer dan 45 wedstrijden door schorsing. Hieronder een lijst van alle bizarre en schokkende fratsen die de Uruguayaan heeft uitgehaald.

De bijtincidenten

Voor een of andere reden heeft de aanvaller nogal vaak de neiging om zijn tanden te zetten in tegenstanders. In 2010 speelde Suarez voor Ajax en werd hij voor 7 wedstrijden geschorst nadat hij PSV-speler Otman Bakkal in de schouder beet. Drie jaar later bij Liverpool zette hij zijn tanden in de arm van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. Een schorsing van 10 wedstrijden volgde. Op het WK 2014 gebeurde het een derde keer. De Uruguayaan beet Giorgio Chiellini in de nek en werd voor 4 maanden geschorst.

Hand van God

Uruguay speelde op het WK 2010 in Zuid-Afrika de kwartfinale tegen Ghana. Ghana kopte juist voor tijd een bal richting doel die door Suarez met de hand van de lijn werd gekeerd. Suarez kreeg rood, Ghana kreeg een strafschop. Toen Gyan Asamoah de strafschop miste, sprong Suarez een gat in de lucht. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en Uruguay won uiteindelijk met strafschoppen. Bekijk het incident vanaf 3:23.

Racisme

Suarez kwam in zijn tijd bij Liverpool onder vuur te staan voor racistische opmerkingen die hij had uitgedeeld aan Patrice Evra. Bij een hoekschop moest de Fransman de spits dekken en Suarez maakte enkele racistische uitspraken: "Ik heb je getrapt omdat je zwart bent, ik praat niet met negers." Suarez werd voor 8 wedstrijden geschorst. In de volgende ontmoeting schudde de spits de hand van Evra niet. Bekijk hier de video:

Enfant terrible

Enkele opstootjes tussen Luis Suarez en tegenstanders:

  • Slag in het gezicht van Chili-verdediger:
  • Natrappen tegen Michael Dawson (Tottenham Hotspur):
  • Het haartrekken bij Rafael (Manchester United):
  • Uitdagende duik voor David Moyes (Everton):
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties