Een paar ideetjes voor Michel Preud'homme: zo deden andere gestraften het

Redactie
| 3 reacties
Een paar ideetjes voor Michel Preud'homme: zo deden andere gestraften het
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme mag tijdens de krakers tegen AA Gent en RSC Anderlecht niet in de dug-out zitten. Hier enkele ludieke voorbeelden hoe andere trainers dit hebben aangepakt.

In de wasmand

José Mourinho kreeg in zijn eerste periode bij Chelsea in 2005 een schorsing voor de Champions League wedstrijden tegen Bayern München. Zijn assistent Rui Faria droeg tijdens de match een te grote muts en moest wel heel vaak aan zijn oor krabben. Mourinho werd ervan verdacht alle tactieken via een oortje te hebben doorgeseind aan zijn assistent.

Een wat bekendere complottheorie was die van de wasmand. The Special One zou zich hebben verstopt in de wasmand om tijdens de rust instructies te geven aan zijn spelers. Volgens enkele bronnen zou hij tien minuten voor affluiten zijn weggevoerd in de wasmand. Waar of niet, Chelsea stootte door naar de halve finale.

Via een hijskraan

In Turkije werd een trainer een seizoen lang geschorst. Dat weerhield hem niet om een hijskraan te huren zodat hij de match toch kon meepikken en zijn spelers aanmoedigen. Jammer genoeg voor hem, bleef zijn ploeg op een 0-0 gelijkspel steken.

Vanuit de zolder

Na een altercatie met de scheidsrechter werd Tom Killick, coach van Poole Town FC, geschorst voor zes wedstrijden. De zeer gepassioneerde coach keek mee vanuit de zolder van de terreinbeheerder die langs het veld woont. In de verte zag hij zijn ploeg 3-2 winnen.

Met de walkie-talkie

In de rugbywereld is het ook al eens voorgevallen dat een geschorste trainer zijn troepen via een creatieve manier heeft kunnen bijsturen. Black Ferns-trainer Greg Smith moest tijdens de wedstrijd het terrein verlaten, maar bleef via een walkie-talkie communiceren met zijn ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties