Bastien zal niet het eerste talent zijn dat Anderlecht te vroeg verlaat

Bastien zal niet het eerste talent zijn dat Anderlecht te vroeg verlaat
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samuel Bastien is momenteel uitgeleend aan het Italiaanse US Avellino. Na een moeilijke start is de 19-jarige middenvelder doorgebroken en ondertussen hengelen een pak Serie A-clubs naar zijn diensten. De kans zit erin dat RSC Anderlecht hem laat gaan.

Het lijkt er dus op dat Bastien geen minuten zal maken bij het eerste elftal van Paars-wit. Bij een topclub breekt natuurlijk niet iedereen door, maar Anderlecht heeft toch al een paar keer spelers laten gaan waar ze later spijt van hadden. Wij brengen een overzicht.

Dries Mertens & Sven Kums

Beide heren werden doorgestuurd bij de recordkampioen omdat ze tenger waren. En allebei braken ze later toch door op het hoogste niveau. Kums leidde vorig jaar AA Gent naar de landstitel en speelde dan een uitzonderlijke Champions League-campagne. Mertens is ondertussen 17 miljoen euro waard volgens transfermarkt en speelt met Napoli in de Serie A.

Cheikh Tioté

De Ivoriaan kwam naar Brussel in 2005. Hij sprokkelde uiteindelijk vooral minuten bij de beloften. Via Twente geraakte hij uiteindelijk bij Newcastle in 2010, sindsdien is hij een vaste waarde in de Premier League. Dit seizoen speelde hij al 14 competitiewedstrijden voor The Magpies.

Jordan Lukaku

De jongere broer van Romelu kon nooit helemaal doorbreken bij het eerste elftal. De linksback maakte uiteindelijk de overstap naar KV Oostende en ondertussen schopte hij het al tot Rode Duivel en gaf hij zijn broer een assist tijdens de interland tegen Portugal.

Maarten Martens

Martens werd doorverwezen bij de Mauves, maar bloeide later helemaal open bij het Nederlandse AZ. Van 2006 tot 2014 was hij een belangrijke schakel in het team dat tot in de Champions League geraakte. Na een pak blessureleed heeft Martens onlangs een punt achter zijn carrière gezet.

Roland Lamah

Slechts zes invalbeurten kreeg Lamah in Brussel. Hij verkaste en speelde uiteindelijk in de Premier League met Swansea en werd zelfs geselecteerd voor de Rode Duivels. Intussen is hij actief bij het Hongaarse Ferençvaros.

Jason Denayer & Ismail Azzaoui

Beide spelers speelden in de Anderlechtse jeugd, maar alletwee hadden ze het gevoel dat ze niet genoeg kansen gingen krijgen. Het verhaal van Denayer kan u hier lezen en dat van Azzaoui kan u hier nog eens herbekijken.

Uitgeleende talenten

Momenteel leent Anderlecht buiten Bastien nog andere talentvolle spelers uit. De paarswitte supporters hopen natuurlijk dat Andy Kawaya, Hervé Matthys, Thomas Kaminkski, Frederico Vico en Nathan Kabaselé bij hun ploeg doorbreken en geen potten gaan breken voor andere ploegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties