Officieel: Milan zet Mihajlovic op straat, ex-speler wordt nieuwe trainer van Bacca en co

Maarten Pottie
| 6 reacties
Officieel: Milan zet Mihajlovic op straat, ex-speler wordt nieuwe trainer van Bacca en co
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AC Milan zit in het slop. De Europese grootmacht van weleer moet tegenwoordig harken om de Europese plaatsen te bereiken. De zevenvoudige eindwinnaar van de Champions League staat momenteel amper zesde in de Serie A. Daar wilde voorzitter Silvio Berlusconi iets aan doen.

Slachtoffer van dienst voor Il Cavaliere is de huidige trainer, Sinisa Mihajlovic, die heeft zijn C4 gekregen. De Serviër verhuisde begin dit seizoen naar Milan na twee succesvolle jaren als trainer van Sampdoria. Maar de 47-jarige ex-bondscoach van Servië kwam direct onder druk te staan na vier verliespartijen in zijn eerste zeven wedstrijden.

Ex-speler als opvolger

Het loopt nu wat beter voor de Rossoneri, maar na vijf wedstrijden zonder overwinning wilde Berlusconi toch een trainerswissel. Mihajlovic stond 37 wedstrijden aan het hoofd bij AC Milan, daarvan won hij er negentien en verloor er negen.

Cristian Brocchi zal hem voorlopig opvolgen tot het einde van dit seizoen. De voormalige centrale middenvelder speelde zelf nog voor Milan tussen 2001 en 2008. Momenteel is hij trainer van de Milanese beloftenploeg, waar hij Filippo Inzaghi opvolgde in 2014.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties