Het EK U21 zonder België, Nederland en Spanje?

Maarten Pottie
| 0 reacties
Het EK U21 zonder België, Nederland en Spanje?
Foto: © photonews

De Belgische beloften, onder leiding van Enzo Scifo, proberen zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap onder 21 van 2017 in Polen. Wij keken naar de huidige stand op zoek naar opmerkelijke resultaten.

De negen groepswinnaars en gastland Polen mogen rechtstreeks mogen naar het EK, de vier beste tweedes spelen barrages voor de laatste twee tickets. Het aantal plaatsen is beperkt, dus zijn verrassingen mogelijk. Zijn er grote voetbalnaties die uit de boot dreigen te vallen of kleine broertjes die af stevenen op groepswinst? Welke teams doen het uitzonderlijk goed of zwak?

Nederland, Spanje en België?

Drie landen die toch iets of wat teleur stellen. Iedereen bij ons had gedacht dat onze talentvolle lichting zich wel ging plaatsen. Maar voorlopig staat Tsjechië nog 5 punten voor en Montenegro gelijk, al hebben Musonda en co nog een match tegen Letland tegoed.

Spanje en Nederland wonnen het eindtornooi samen al zes keer, maar moeten zich deze editie nog reppen om erbij te zijn. Spanje staat momenteel derde en moet Kroatië en Zweden voor zich dulden. Onze noorderburen staan tweede op drie punten van Slovenië. Maar Turkije heeft nog een inhaalwedstrijd en kan zich met een overwinning naast Nederland hijsen.

Duitsland en Portugal halen maximum

De enige twee landen die het maximum van de punten hebben in hun groep. Portugal haalt 18 op 18 en heeft al een ruime voorsprong op eerste achtervolger Albanië. Duitsland heeft al 7 overwinningen en telt momenteel zes punten meer dan Oostenrijk, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Zwak Rusland en Oekraïne

Deze subtoppers uit het Europese voetbal staan momenteel niet in de buurt van kwalificatie. De eerste elftallen van de twee landen uit Oost-Europa wisten zich te plaatsen voor het EK in Frankrijk, maar de kans dat hun jeugdploegen mogen meedoen in Polen is nagenoeg nul. Beide landen staan momenteel voorlaatste in hun groep.

De kleine broertjes

Dat het team van San Marino zich niet zal plaatsen is geen verrassing, maar de jeugdploeg van de dwergstaat heeft toch al een puntje gesprokkeld na een gelijkspel tegen Estland. Als je weet dat het eerste elftal in zeven EK-kwalificatiecampagnes nog maar een puntje pakte, ook tegen Estland, is het toch een leuke prestatie voor La Serenissima. Twee landen doen het nog slechter, zowel Liechtenstein als de Faeröer Eilanden konden nog geen enkel punt verzamelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties