Sergio Agüero behaalt bijzondere mijlpaal, wij blikken terug op zijn spectaculaire carrière

Sean Raab
| 0 reacties
Sergio Agüero behaalt bijzondere mijlpaal, wij blikken terug op zijn spectaculaire carrière

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle hield thuis stand tegen Manchester City en behoudt zo een sprankel hoop in de strijd tegen de degradatie. Sergio Agüero maakte in de wedstrijd zijn 100e doelpunt in de Premier League. Een bijzonder moment waarmee wij terugblikken op zijn carrière bij Manchester City.

De kleine Argentijn is de 25e speler om 100 doelpunten te maken in de Premier League. Agüero behaalde de mijlpaal in 147 wedstrijden. Alleen Alan Shearer deed het beter, de aanvaller van Newcastle deed het in 124 wedstrijden.

De teller van Kun staat dit seizoen op 22 doelpunten, evenveel als man of the moment Jamie Vardy van Leicester City. Harry Kane, de klinische aanvaller van Tottenham Hotspur, staat bovenaan de topschutterslijst met 24 goals. Statistisch gezien doet de Argentijn het beter dan zijn rivalen, want de aanvaller heeft maar liefst duizend minuten minder gespeeld.

Terugblik

Sergio Kun Agüero kwam in 2011 voor 40 miljoen euro over van Atletico Madrid. Herbeleef zijn debuutwedstrijd in de Premier League. De nieuwkomer tekende voor twee goals en een assist:

Een van de vele spectaculaire solo-goals van de kleine Argentijn:

Wat hij met rechts kan, kan hij ook met links. Petr Cech staat aan de grond genageld:

Hét moment uit de aanvaller zijn carrière is ongetwijfeld de winning goal in de laatste minuut tegen QPR die voor de titel zorgde in 2012:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties