Afkoopsom van Wilmots zakt met de helft, maar wel op een erg vervelend moment

Timothy Collard
Timothy Collard
| 31 reacties
Afkoopsom van Wilmots zakt met de helft, maar wel op een erg vervelend moment
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Tot nader order staat Marc Wilmots nog steeds aan het roer bij de Rode Duivels. Maar... Als een club de bondscoach wil wegkapen bij de nationale ploeg, dan wordt dat een flink stuk goedkoper.

Bij Belgische Voetbalbond (KBVB) maakten ze zich altijd sterk dat de afkoopsom van de bondscoach na het EK in Frankrijk van 2 naar miljoen euro zou zakken, maar dat klopt niet. Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de krant zakt die afkoopsom al in de laatste week van mei naar 1 miljoen.

En dat is best een vervelend moment… Dan zijn de Rode Duivels in Zwitserland bezig aan hun EK-voorbereiding. Bij de bond willen ze liefst van al vermijden dat Wilmots een mogelijk nieuwe club bekendmaakt, vlak voor het EK van start gaat.

KBVB doet Wilmots opmerkelijk voorstel

De KBVB heeft Wilmots begin april dan ook een opmerkelijk voorstel gedaan: als de bondscoach hen nu al inlicht over een eventueel vertrek, dan laat de bond de afkoopsom ook onmiddellijk van 2 naar 1 miljoen zakken. Op die manier zou de bond meteen op zoek kunnen gaan naar een vervanger.

Voorlopig heeft Wilmots niet gereageerd op dat voorstel. Dat wil zeggen dat hij ofwel niet bezig is met een vertrek en van plan is om ook na het EK aan te blijven als bondscoach, of dat hij achter de schermen toch bezig is met een vertrek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties