Beerschot-Wilrijk en Antwerp FC staan voor de deur van promotie, twee promoverende ploegen uit Antwerpen?

Jaap Vreeke
| 8 reacties
Beerschot-Wilrijk en Antwerp FC staan voor de deur van promotie, twee promoverende ploegen uit Antwerpen?
Foto: © SC

Met nog slechts twee competitieduels voor de boeg is het spannend in derde klasse B. Zowel Beerschot-Wilrijk als Oosterzonen hebben 65 punten uit 34 duels. Toch mogen zowel de nummer 1 als 2 in de derde klasse naar de eerste amateurliga. De Antwerpse ploegen doen het goed, want ook Antwerp kan stijgen.

Beerschot-Wilrijk neemt het zondag om 15:00 nog op tegen Ciney, de nummer 5. Dan wordt er op de laatste speeldag, 1 mei, in eigen huis tegen Bocholt gespeeld om 15:00. 

Beerschot-Wilrijk staat momenteel eerste doordat ze twee wedstrijden meer wisten te winnen dan Oosterzonen. De Kielse Ratten hebben dus alles nog in eigen hand om kampioen te worden.

Bocholt staat derde op vier punten. Winst tegen Ciney is alvast goed om de top-2 en promotie veilig te stellen, als Oosterzonen bovendien zou verliezen is ook de titel al binnen. 

Antwerp

De andere gigant uit Antwerpen kan ook stijgen, Antwerp FC staat momenteel drie punten voor op Eupen met ook nog twee matchen te gaan. Als Antwerp dit weekend meer punten pakt dan Eupen én minstens evenveel als WS Brussel, is rood-wit kampioen.

Prestige

Toch is het vooral prestige om het kampioenschap te winnen want zowel de winnaar als de nummer 2 stijgt volgend seizoen. KFC Oosterzonen heeft thuis nog af te rekenen met Tempo Overijse op zondag om 15:00, Overijse staat 12e. En op 1 mei nemen ze het op tegen Diegem in de laatste wedstrijd van het seizoen. Oosterzonen moet dus rekenen op een misstap van Beerschot-Wilrijk als ze eerste willen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties