FC Belghoven Wat mis je uit België? "Het West-Vlaamse dialect, de stad Luik en... frieten!"

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Jaap Vreeke
| 0 reacties
Wat mis je uit België? "Het West-Vlaamse dialect, de stad Luik  en... frieten!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 13 mei opent FC Eindhoven zijn play-offs richting Eredivisie. Voetbalkrant.com reisde naar Nederland op zoek naar de 11 Belgen en keerde terug met de unieke reeks 'FC Belghoven'. Wat missen ze uit België en wat zouden ze uit Nederland missen?

Wat mis je uit België?

Sebastiaan De Wilde en Tibeau Swinnen wonen nog in België en hoeven daardoor niks te missen. "Ik ben graag thuis in West-Vlaanderen, dus ik mis het dialect spreken waarschijnlijk", zegt dan weer Fries Deschilder.

"Ik woon op 45 minuutjes van hier", vertelt Dario Ven Den Buijs die elke dag van Antwerpen naar Eindhoven pendelt. "In België kom je je vrienden en familie iets vaker tegen. Nederland blijft toch het buitenland."

Frieten!

Jari Vandeputte

Jari Vandeputte windt er geen doekjes om, wat hij het meeste mist uit België? "Frieten!" Ook Jinty Caenepeel is duidelijk. "Ik mis mijn familie, vrienden en mijn hond."

Voor Chiro N'toko is het vooral zijn geboorteregio. "Ik mis mijn vrienden en familie het meeste. Maar mijn stad, Luik mis ik af en toe ook wel, de mensen zijn daar wat anders dan hier en soms mis ik dat." Tom Van Imschoot komt niets te kort. "Ik vind het een leuke en leerrijke ervaring om hier in Eindhoven te spelen."

Wegens blessure spraken we niet met Maxime Gunst en Timothy Durwael. Doorheen de reeks 'FC Belghoven' lopen individuele portretten die u eveneens hieronder kan terugvinden. Ontdek via volgende LINK de gedetailleerde spelersfiches van de 11 Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties