Ontdek de speelsteden van het EK: Nice

Jaap Vreeke
| 0 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: Nice

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadia in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor.

Het stadion

Het voetbalstadion in Nice kent twee namen, het Stade de Nice maar ook de Allianz Riviera. Het ligt aan de westelijke rand van de stad ongeveer 10 kilometer buiten het centrum. Het stadion is in 2013 geopend en is een van de nieuwste stadions van het toernooi, er is plaats voor 36 000 toeschouwers.

De wedstrijden

De eerste van vier wedstrijden in Nice wordt op 12 juni gespeeld tussen Polen en Noord-Ierland. Op de 17e is het aan Spanje en Turkije. De Rode Duivels nemen het op 22 juni om 21:00 op tegen Zweden. Tot slot wordt een zestiende finale gespeeld op 27 juni.

Bezienswaardigheden

In het oude centrum van Nice kan je nog zien hoe de stad er in de 18e Eeuw uit heeft gezien. Als je aan Nice denkt denk je ook aan de Middellandse Zee, daar hoort duiken bij! Je kan er prachtig snorkelen en diepzeeduiken. Als dat nog niet genoeg is kan je ook een half uurtje naar Monaco rijden via de mooie route langs de kust.

Horeca/Shopping

In Nice is de Franse en Italiaanse keuken gecombineerd, dé locale specialiteit heet Farcis. Dat is uitgeholde groente die gevuld wordt met vlees, kaas en broodkruimels en daarna de oven in gaat. Verder is Pissaladière ook een heerlijk lokaal gerecht. In feite is het en mini-pizza met gecarameliseerde olijven, ui en geraspte kaas erop. Om uit te gaan is Place Saleya een aanrader, daar zijn veel restaurants en bars.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties